Träna mera – Varför balanserad träning ger ett lyckligare liv.

Posted by in Träning

Rör mer på dig! Det kommer hjälpa mot att du är trött, mår dåligt, har ont i ryggen, ont i fingret, ont i näsan! Ja, lite så känns det som att folk resonerar när de uppmuntrar en att träna. Men missförstå dem rätt. De menar faktiskt ditt bästa, och de har dessutom en poäng, trots att du kanske hellre låtsats som det inte är sant. Vi ska hjälpa dig förstå varför du kan leva ett lyckligare liv om du tränar mer – och vi ska försöka att inte vara för jobbiga. Betoning på försöka.

 

Det hjälper faktiskt

Vi ska börja med att säga något du säkert inte vill erkänna och som antagligen kommer att få dig att vilja sluta läsa omedelbart, men vi ber dig stanna kvar till slutet. Träning behövs för ett hälsosamt liv. Det är sant. Den förbättrar din fysik och får dig att orka mer både fysiskt och psykiskt. Ja, träning kan hjälpa dig mentalt också. Är du nu intresserad?

 

Balanserad träning

Balanserad träning får dig att må bättre. För vissa är träningen, alltså upplevelsen, en renande process (ja du läste rätt, ta en minut för att smälta det) som kan få dem att känna sig mycket lugnare efteråt. Denna katharsis som händer kan ibland liknas vid hur meditation eller yoga kan få folk att känna. Vissa mår helt enkelt bra av att röra sig!

För andra så är det resultaten senare som gör allting värt det. De kanske avskyr att träna, men att må bra i en kropp som är stark och som man är nöjd med är allt de skulle kunna önska sig. De är helt enkelt lyckligare i sitt skinn när de har tränat.

 

Regelbunden träning

Man behöver inte träna varje dag. Två gånger i veckan räcker. Du kan springa eller powerwalka för att förbättra konditionen, styrketräna, köra yoga, eller kanske till och med simma. Och du! Om du rekryterar en kompis så kan det alltid bli roligare!

De övriga fem dagarna kan du använda för att få in vardagsträning istället, som att exempelvis ta trapporna istället för hissen, eller gå eller cykla istället för att åka tåg, buss eller bil (såvida det inte är alldeles för långt, för då förstår vi dig). Det krävs inte mycket. Så länge som du tränar regelbundet så kommer du att få resultat, och då kommer du garanterat att få ett lyckligare liv på köpet.