Familjerådgivning & Par- och familjeterapi

Posted by in Okategoriserade

Om du är i en relation som är ångestfylld eller oroande och inte hittar någon väg ut till dina problem, då kanske det är dags att söka sig till terapi och rådgivning. För er relation kan faktiskt förbättras, även om det kan verka mörkt just nu. Genom par- och familjeterapi kan ni få de redskap som ni behöver för att kunna hantera stressiga och konfliktfyllda situationer som kan gå överstyr. Med samtal kan vi tillsammans försöka att förstå dynamiken mellan olika individer. Syftet är förstås att förstå sig själv och den andre individen, för att hitta lösningar som gör relationen hälsosam.

Läs mer om Familjerådgivning & familjeterapi

Den terapiform jag arbetar med, kan ge dig och din partner, eller familjemedlem, en chans att låsa upp svåra kommunikationsvägar – som försvårar relationen. Med terapi kan man få de redskap man behöver för att kunna hantera sina olikheter och konflikter. Utifrån denna terapimodell, arbetar jag gärna med olika slags par- och familjesystem genom samtal och rådgivning. Det är viktigt att du känner dig trygg i dessa samtal, därför ligger fokusen på det som du känner just nu. Att fokusera på det som skapat problematiken, är inte lösningen – istället är det fokus på nuet och framtiden.

familjeterapi

Rådgivning och samtal

I mitt arbete utgår jag från systemteori med familjer och par som vill gå på rådgivning hos mig. Systemteorin är ett sätt att se individer från ett helhetsperspektiv och som del av ett system, där alla individer påverkar varandra på olika sätt. Den här kunskapen gör det möjligt att förstå hur olika relationer och samspel fungerar mellan individer. När vi pratar om system, menas individen i gruppen, som exempelvis utgör en del av ett samspel i vänkretsen, arbetsgruppen eller familjen. Jag har under flera års tid arbetat med både par och familjer som vill medverka i en process som leder till en förändring i livet.

Jag har en lång erfarenhet att jobba utifrån systemteori och anpassar mig efter varje par och familj. Önskemål och behov utgår självklart från individen. Ingen rådgivning är den andra lik, då jag utgår från det ni önskar prata om, för att utveckla er relation.