Insynsskydd och balkongmarkis – två slags solskydd

Posted by in Okategoriserade

Inom solavskärmning finns det många typer av produkter som man kan välja till hemmet. Dessa produkter har olika syfte och ger olika typer av skydd. Två alternativ som skyddar mot insyn i hemmet respektive ser till att man får ett behagligt klimat på balkongen är insynsskydd och balkongmarkiser.

Läs mer här om produkter i kategorierna insynsskydd och balkongmarkis

Insynsskydd och balkongmarkis är två typer av solavskärmning.

Fördelar med insynsskydd och balkongmarkis

Insynsskydd väljer man att köpa till sina fönster i hemmet med syftet att, precis som namnet vittnar om, skydda mot att passerande ska se in i hemmet. Insynsskydden är dock även stilrena inslag som passar bra in med resten av inredningen i hemmet.

Det finns olika typer av insynsskydd. Två vanliga typer av produkter som både skyddar mot insynen och mot solens strålar är rullgardiner och plisségardiner. Beroende på vilken typ av skydd som man vill ha väljer man insynsskydd med olika färg på väven och olika transparens.

En balkongmarkis är istället en markis som monteras i anslutning till balkongen. Balkongmarkisen kan också den väljas med väv av olika färg och tjocklek. En balkongmarkis kan också väljas med olika storlek beroende på hur stor balkongen är. Med en passande balkongmarkis skyddar man sig mot både solens strålar och regnvattnet och kan njuta av att sitta på balkongen oavsett väder.

Insynsskydd och balkongmarkis från butik

Inom solskydd är kategorierna många och insynsskydd och balkongmarkiser är endast två val. Andra typer av solavskärmningsprodukter är exempelvis lamellgardiner, persienner och terrassmarkiser. Med den här typen av produkter som monteras både utvändigt och invändigt kan man skydda sig mot regn, solljus och insyn.

För att göra rätt val kan man ta del av bra information på webben, men också besöka en av de butikerna som säljer solskydd både på nätet och i fysiska butiker landet över.